www.bareengang.com © 2011

 

 

 

Bakgrunnen for prosjektet

Jeg bestemte meg for å skrive denne boka den dagen jeg gikk tom for Sun oppvaskmiddel. Butikkene var stengt, oppvaskmaskinen smekkfull, og jeg hadde absolutt ingen intensjoner om å vaske opp for hånd. Løsning: Zalo!

I samme øyeblikk som jeg lot den grønne væsken fylle beholderen, undret jeg meg over at ingen hadde tenkt på dette før. Sun er jo urimelig dyrt, mens Zalo har mange flere anvendelsesområder og er langt mer effektiv. Jeg skrudde på maskinen og smilte selvtilfreds mens jeg tenkte at jeg definitivt hadde kjøpt min siste rasjon med Sun.

De som har prøvd dette, vet at resultatet i beste fall er et kjøkkengolv oversvømt av skum. I verste fall – på mindre kjøkken og med større doser Zalo – klebrig boblemasse en halv meter oppover veggene. Så da gjensto spørsmålet: Hvorfor trodde jeg dette var så genialt at ingen andre hadde tenkt på det før? Vel.. rett og slett fordi jeg ikke hadde hørt at å bruke Zalo i oppvaskmaskinen er noe du gjør bare én gang. Eller ganske enkelt lar være!

Etter at jeg delte historien min med andre, har jeg blitt fortalt at Zalo oppfører seg akkurat like uforskammet i både boblebadekar og vaskemaskiner. Jeg har blitt advart mot å sniffe Nyco og hornsalt, stole på kvinner som sier de ikke kan bli gravide, bruke diesel på grillen – og behørig fått forklart at peniser har det best uten chili eller tigerbalsam. Blant annet.

Jeg har selv erfart at man ikke skal stikke tunga borti metallgjenstander ved minusgrader, eller nesa borti andres barneoppdragelse, og at å pisse på strømgjerder er noe som helst skulle vært ugjort. Blant annet. I det hele tatt har jeg gjennom dette prosjektet blitt et utall historier og erfaringer rikere. Om ting du gjør bare én gang. Og disse mener jeg bør, som stort sett alt annet her i livet, deles med andre.

Takk til alle som har bidratt, som har inspirert og motivert, og som har gitt meg nærmest ubegrenset frihet til å krydre fantastiske historier fra hele landet. Det er disse tapre menneskene som forteller i denne boka, enten det er unge kvinner, ikke fullt så unge menn eller ekte veteraner i livets tabbeskole. De har gjennomlevd disse historiene, som forfatter er jeg bare et medium i deres hender. Jeg har riktignok sneket inn et par egne blemmer, men hvilke de er, sier jeg ikke til en sjel.

- Velkommen som bidragsyter til neste bok!


Hvis alt annet slår feil, kan du oppnå udødelighet ved å begå kjempetabber
 

 

Kjetil Strand
Tlf 91369447

epost: kjetil@bareengang.com

Bare én gang
er illustrert av Berit Sømme


En ny samling blemmer kan være på markedet før du aner det. Og du kan være med!

Alle som sender inn en eller flere historier som blir brukt i neste bok, får et signert eksemplar - tillegg til usannsynlig mye heder og ære.

Send inn ditt bidrag ved å klikke her


her kan du lese utdrag fra boka